Witamy na stronach Wydawnictwa MEDIUS
Działamy na rynku wydawniczo-reklamowym od 1999 roku.
W 2000 roku rozpoczęliśmy wydawanie kwartalnika „Kuchnia i Technika”, który jest jedynym czasopismem w Polsce spełniającym jednoczenie oczekiwania indywidualnych inwestorów, projektantów i ludzi zajmujących się zawodowo branżą kuchenną.
Od początku trzymamy się zasady, by przekazywać rzetelną, profesjonalną i obiektywną wiedzę. Ogromną wagę przywiązujemy do strony merytorycznej tekstów. W salonach prasowych „Kuchnia i Technika” wyróżnia się wśród innych czasopism wysokiej jakości papierem kredowym i czytelną, estetyczną szatą graficzną.
To dlatego nasz tytuł zdobył mocną pozycję na polskim rynku wydawniczym i cieszy się bardzo dobrą opinią zarówno wśród indywidualnych inwestorów, jak i projektantów.
Dziś Wydawnictwo Medius to nie tylko wydawca prasy, katalogów i folderów, ale firma oferująca kompleksową obsługę medialną oraz profesjonalny serwis zdjęciowy.
Od zarania działalności zajmujemy się szkoleniami dla projektantów wnętrz, a zwłaszcza projektantów kuchni.
Od początku pandemii po chwilę obecną prowadzimy szkolenia dla firm pod znamiennym tytułem: „Jak pracować i nie zwariować?”, gdzie uczymy zachowania psychicznej równowagi i zdrowia w erze postpandemicznej.
Jesienią 2023 r. ruszyła nasza najnowsza propozycja szkoleń dla projektantów – Akademia Healthy Design. Stanowi ona pionierskie spojrzenie na projektowanie, które musi sprostać potrzebom współczesnej cywilizacji, a troskę o psychofizyczny dobrostan stawia jako naczelną przesłankę filozofii urządzania wnętrza.